Amazon Lightsail – Uppgradera Instance

Jag har ibland tyckt att min Amazon Lightsail server blivit seg vid vissa tillfällen. Som när den fått jobba lite med exempelvis import av inlägg och sidor. Minnet har i princip tagit slut och ibland har processorn gått på högvarv. Så efter en del funderande slog jag till och uppgraderade min instans till nästa steg som innebär 1Gb RAM (mot tidigare 512Mb), 40Gb HDD (mot tidigare 20Gb) och 2TB transfer (mot tidigare 1TB). Det skiljer $1.50/månaden mellan dessa två instanser och det är ju inte så farligt stor skillnad på priset.

Amazon Lightsail - Glances
Nu ser det bättre ut i Glances.

Att uppgradera var otroligt enkelt. Jag hittade instruktioner om hur man uppgraderar via en Instance Snapshot. Stegen är följande:

  1. Stäng ner din befintliga instans och gör en Snapshot på den. Passa också på att göra “Detach” på din statiska IP-adress. Den behöver du till din nya instans senare.
  2. När Snapshot är klar klicka på de tre prickarna och välj “Create new instance” och välj vilken storlek du vill uppgradera till.
  3. När din nya instans är uppe är det bara att knyta (Attach) din tidigare “Public static IP address” till den nya instansen.
  4. Klart.

Det ska även gå att nedgradera på samma sätt under förutsättning att du ligger inom ramarna för en mindre instans.

Tags:

Håkan Dahlström

Owner of the blog. Former photographer. Now working with IT. Living in Malmö, Sweden. Follow me at the sites below.

Leave a Reply