Citygross på gång i Hyllie – I perfekt läge

  • Home
  • Text
  • Citygross på gång i Hyllie – I perfekt läge
Här byggs Citygross i Hyllie

Det byggs fortfarande för fullt i Hyllie. Här kommer en ny Citygross att öppna. Den kommer att få ett perfekt strategiskt läge för mig eftersom den dels ligger på vägen hem från Hyllie station och dels blir den närmaste butiken. Till och med ett snäpp närmare än nuvarande ICA-butik. Det är aldrig fel att ha en butik nära där man bor. Citygross-butiken kommer säkert att ha ett större utbud än den nuvarande ICA. Min ICA idag är inte alls dålig men det märks ibland att utbudet är lite snålt. Som det förstås alltid blir i en liten kvartersbutik.

Här byggs Citygross i Hyllie
Sakta men säkert håller bygget på att blir klart. Det ska bli trevligt med en Citygross som närmaste butik.

Citygross-bygget sen april

Kollade på bilder jag tagit i april månad och man ser tydligt hur fort framåt det går. Har ingen aning om när butiken är tänkt att öppna men förmodligen någon gång under 2020. Det skulle förvåna mig mycket om det blir redan i år. Hela ytan där bland annat Citygross byggs på är den tidigare stora parkeringen närmast Pildammsvägen. Här ska blir både bostäder och butik. Förmodligen också garage etc. Det är ett ganska stort område att bebygga och det ska bli intressant att se hur det blir när det blir färdigt. Sen tar det ju ytterligare några år innan ett område får karaktär och hinner få sin egen profil.

Regissörgatan 13 Malmö
Där uppe på tredje våningen bor jag. Regissörgatan 13 i Malmö.

Mina beräkningar säger att jag kommer att ha cirka 300 meter till Citygross. Helt perfekt. Jag undrar dock om ICA-butiken kommer att överleva. Får se hur det blir med den saken. Saker som finns på ICA idag är paketutlämning. Osäker på om Citygross håller på med sånt. Vet du? Det kvittar mig om jag hämtar och lämnar mina paket på Citygross eller ICA. Det är inte så ofta jag varken köper saker eller skickar själv.

Tags:

Håkan Dahlström

Owner of the blog. Former photographer. Now working with IT. Living in Malmö, Sweden. Follow me at the sites below.

Leave a Reply